NET VAN DE SCHOOLBANKEN - WAT NU?

laat je adviseren from start to finish.

10.02.2023

Waar wil ik starten? Wat ben ik waard op de arbeidsmarkt? Wat mag ik verwachten van een starters job? Allemaal vragen die nu ongetwijfeld door je hoofd spoken. 


We know, because we've been there too.


De zoektocht naar een eerste werkervaring brengt uitdagingen met zich mee en het loopt niet altijd even vlot. Je kan tegen verschillende drempels aanlopen, waardoor je soms de moed verliest. Hieronder lijsten we enkele pijnpunten op, maar meteen ook de oplossingen om hier slim mee om te springen tijdens jouw sollicitatietraject.

beperkte werkervaring


Veel werkgevers geven voorkeur aan iemand met werkervaring. Als pas afgestudeerde heb je dit nog niet op zak maar weet dat je als schoolverlater heel waardevol kan zijn. Dit vanwege jouw nieuwe kennis, jouw frisse perspectief, jouw jeugdig enthousiasme en motivatie om bij te leren en te groeien. Bedrijven hebben vaak baat bij een frisse wind die nieuw leven in de brouwerij brengt. 
Tip van de Franklins? Speel dit uit! 

beperkt netwerk 


Aan de start van jouw carrière zal je hoogstwaarschijnlijk nog geen uitgebreid netwerk hebben. Dit zorgt ervoor dat je niet gemakkelijk op de juiste vacatures botst. Er bestaan zoveel leuke opportuniteiten voor een schoolverlater maar hoe komen die op jouw pad? Onze tip? Netwerk je SUF! Zowel online als offline. Praat met mensen, vraag om tips, gebruik LinkedIn, bezoek jobbeurzen en events. Laat van je horen.

relevante vacatures


Het vinden van relevante vacatures kan tricky zijn. Het constant afschuimen van verschillende vacaturewebsites levert niet veel op. Frustrerend? Absoluut. Heb je geen zin om eindeloos door vacatures te scrollen? Laat je ontzorgen en adviseren door de Franklins. Vertel ons wat je wil en wij gaan écht op zoek naar vacatures die bij jou passen op zowel opleidingsniveau als persoonlijk niveau, waardoor je op beide oren kan slapen.wat kan ik verdienen?

Jouw waarde op de arbeidsmarkt hangt af van heel wat verschillende factoren, waaronder je opleiding, vaardigheden, persoonlijkheid, eventuele werkervaring en eerdere prestaties.

Er bestaan dan heel wat job tools om jouw toekomstig loon te berekenen, maar deze tarieven zijn louter indicatief en kunnen in realiteit nog heel anders liggen. We kennen het allemaal, iedere tool zegt iets anders, en dan kom je effectief op sollicitatie en krijg je een loon voorstel die helemaal niet strookt met jouw verwachtingen. Dat kan echt een domper zijn, maar het is wel de harde realiteit.

De Franklins kunnen jouw potentieel helpen inschatten. Je kan doorheen jouw volledige sollicitatietraject, from start to finish, van eerste gesprek tot loonvoorstel, worden geadviseerd door Franklins met ervaring en kennis. Is het voorstel dat op tafel ligt de moeite waard? We'll let you know! 


Laat je adviseren door Noël Franklin, dat is ons advies.