LINKEDIN - JOUW ONLINE VISITEKAARTJE

Een goed opgebouwd LinkedIn profiel is anno 2023 niet meer weg te denken. Het is jouw digitaal CV, jouw online visitekaartje.

05.04.2023


Hoe kan je opvallen in de grijze massa van ontelbaar veel andere profielen op de arbeidsmarkt? In dit artikel lees je enkele concrete tips om jouw carrièrekansen te verhogen.

Voeg nieuwe vaardigheden toe aan je profiel.

Voeg relevante vaardigheden toe aan je profiel zoals jouw studies, behaalde certificaten, stages, bachelor- of masterproef, eerdere werkervaring, … Op die manier profileer je jezelf als iemand met potentieel en kennis binnen jouw branche, waardoor je sneller zal opvallen.

Volg bedrijven waarin je geïnteresseerd bent.

Blijf op de hoogte van de laatste trends binnen de bedrijven of branches die jou interesseren. Zorg dat je up to date blijft over de nieuwste vacatures. Hierdoor heb je vaak een streepje voor op sollicitatie omdat je goed geïnformeerd bent en jou dus kan onderscheiden van de concurrentie. 

Blijf nieuwe connecties toevoegen.

Investeer tijd in het uitbreiden van je eigen netwerk. Zo ben je meer zichtbaar online en kan je je voet tussen de deur krijgen bij nieuwe bedrijven en zo op nieuwe opportuniteiten botsen.

Word lid van LinkedIn groepen in jouw branche.

Netwerk, stel vragen en kijk uit naar vacatures die door anderen in de groep gepubliceerd worden. Deze groepen zorgen in het algemeen voor een groter bereik waardoor je sneller gezien wordt. Door actief lid te zijn van deze groepen zal jouw profiel ook meer in het oog springen.

Verbreed je professionele horizon, verdiep je in je vak.

Neem dagelijks 10 minuten de tijd om door jouw LinkedIn feed te scrollen en de laatste trends en inzichten van thought leaders vanuit jouw branche te lezen. Een breed netwerk zorgt voor relevante content op jouw tijdlijn waardoor je heel wat kan bijleren.

Voeg uitgelichte bijdrages toe aan jouw profiel.

Last but not least... Je kan het uitgelicht gedeelte op jouw profiel gebruiken om de beste voorbeelden van jouw werk te laten zien, als bewijs van jouw vaardigheden en ervaring. Voeg bijvoorbeeld jouw masterproef of stage toe, of gewoon een verwezenlijking waar je enorm trots op bent.

Kort samengevat, maak slim gebruik van LinkedIn en je zal zelf wel ontdekken dat het effectief loont.